Projekt címe: Fémmegmunkáló üzem bővítése a Gombos és Tóth Bt. telephelyén

  Projekt azonosító: ÉAOP-1.1.1/D-12-2013-0195

A Gombos és Tóth Bt. fémvázas bútorok gyártására alkalmas új üzemcsarnokot épített Európai Uniós támogatással Hajdúdorogon. A vállalkozás fémvázas bútorokat -, valamint egészségügyben használatos egyedi eszközöket, berendezéseket gyárt elsősorban, melyek iránt jelentős érdeklődés mutatkozik a hazai és a külföldi piacokon egyaránt

A Telephelyfejlesztés pályázati konstrukcióban sikeresen pályázott a Gombos és Tóth Bt., a Hajdúdorogon kialakítandó új gyártócsarnokának kialakítására. A fejlesztés eredményeként egy nettó 1370,69 m2 üzemcsarnok (Hegesztő - Festő - Lakatosműhely - Raktár) került kialakításra, továbbá az alapinfrastruktúrális fejlesztés során kerítés-, és útépítési munkálatok valósultak meg.

A projekt megvalósítását az indokolta, hogy a fejlesztés tárgyát képező telephelyen a termelési folyamat jelentős része egy régi, háromszintes magtár épületben folyt, melynek többszintes tagozódása komoly hátrányt, illetve többletmunkát jelentett az anyagmozgatás terén. Továbbá korábban egy külön raktárépületet kellett bérelnie a vállalkozásnak a raktározási, csomagolási munkákhoz.

A Gombos és Tóth Bt. beruházásához az Európai Unió és Magyarország központi költségvetése 63.246.551 Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított. A beruházás összköltsége 126.493.103 Ft. A beruházás megvalósítása 2014. október 31-ig befejeződött és az új, korszerű üzemcsarnokban megkezdődhetett a gyártási tevékenység. A vállalkozás telephelyének fejlesztése hozzájárul a versenyképesség fokozásához, új munkahelyek teremtéséhez és biztosítja a jelenlegi munkahelyek megőrzését. A projekt keretében több mint 22 álláshely megtartása válik biztonságossá, további 7 fős létszámbővítés mellett. A projekt sikeres megvalósításához jelentős mértékben hozzájárult az ÉARFÜ Nonprofit Kft. ROP Közreműködő Szervezet együttműködése is.