A kedvezményezett neve: Gombos és Tóth Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság
A projekt címe: Fémmegmunkáló berendezések beszerzése a Gombos és Tóth Bt-nél
A szerződött támogatás összege: 23 201 030 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50 %
A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt megvalósítása során beszerzésre és üzembe helyezésre kerültek a következő eszközök, berendezések: 1 db 3 fejes csőhajlító, 1 db CNC élhajlító berendezés, és 1 db lemezolló berendezés. A csőhajlító, élhajlító és lemezolló beszerzésének eredményeként gyártási-, termelési kapacitásunk jelentős mértékben növekszik, továbbá az új berendezésekkel hatékonyabban végezhetőek az egyes munkafolyamatok, mint a meglévő, korszerűtlen, kis teljesítményű gépeinkkel. Az új eszközök beszerzésével, illetve üzembe helyezésével gyártási tevékenységünk hatékonyságát tudjuk növelni, továbbá innovatív technológiájának köszönhetően nagyobb méretű és nagyobb mennyiségű, egyedi gyártású termék egyidejű gyártására lesz lehetőségünk. A fenti berendezések beszerzésével termelési kapacitásunkat bővítjük mintegy 10 %-os mértékben, továbbá magasabb hozzáadott értékű termékek előállítására leszünk képesek.
A beszerzésre kerülő 1 db lemezolló berendezés a fémipari gyártó tevékenység során a lemezdarabolás, méretre szabás, gyártás előkészítés jelenleginél vastagabb anyagok
megmunkálása indokolja. 6 mm vastagságig vág, jelenleg csak 3 mm-es anyagokkal tudunk dolgozni. A géppel pontosabbak a méretbeállítások, hatékonyabb a megmunkálás és bővül a termelési kapacitás.
Az élhajlító a leszabott termékek további megmunkálását, hajtását végzi, szintén 6 mm anyagvastagsággal, a gép CNC vezérelt, programozható reprodukciós gyártás végezhető vele, melynek eredményeként javul a hatékonyság, a minőség, valamint bővül a kapacitás.
A csőhajlító gép szintén CNC vezérlésű, mely csőhajlításra és csőívelésre is alkalmas, 3 tengelyes, mellyel összetettebb munkák, több munkamenetes gyártási fázisok végezhetőek, magasabb automatizáltsági fokban működik. A termékek minősége javul, a gyártási kapacitás növekedésével egyidejűleg, összetettebb munkafázisok egy munkamenetben égezhetők, nem kell menet közbeni hegesztéseket végezni.

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.12.21.
projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01523